airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Bachelor i Skuespil

Uddannelses ID: 390115
Ansøg her

Om uddannelsen 

Drømmer du om at blive skuespiller?

Skuespilleruddannelsen giver dig en række værktøjer og færdigheder, som er fundamentale for din udvikling som skuespiller. Undervisningen hjælper dig med at opbygge en holistisk tilgang til skuespil, hvor både sind og krop arbejder sammen.

Du bliver blandt andet undervist i teoretiske fag som dramaturgi, kultur, historie og sprog, hvor du får en grundlæggende forståelse for den dramatiske litteratur samt de kulturelle og historiske sammenhænge, der påvirker scenekunsten. Dette fag giver dig vigtige redskaber til at forstå de kontekster og traditioner, du som skuespiller skal kunne navigere i.

Den fysiske træning på uddannelsen omfatter blandt andet kropsbevidsthed og stemmetræning. Kropsbevidsthed hjælper dig med at blive opmærksom på din egen krop og dens muligheder for at udtrykke følelser og karakterer, mens stemmetræning fokuserer på at udvikle din stemme, så du kan bruge den effektivt til at kommunikere på scenen. Begge dele er essentielle for at kunne udtrykke dig frit og autentisk som skuespiller.

Uddannelsens opbygning:

3 års udvikling
Det første år - Mig som skuespiller er en undersøgelse og opdagelse af kroppen og stemmen som ’instrument’. Her introduceres lokale performative traditioner, teaterhistorie og kulturhistorie.
Det andet år - Mig som skuespiller i Grønland er at handle ud fra ens læring fra det første år og skabe sin egen performer, gå dybere ind i drama-metoder og reflektere dybere over teorier og arbejdsmetoder.
Det tredje år - Mig som skuespiller i Grønland og i verden starter med en forestilling som præsenterer eleverne for omverdenen og de får så mulighed for at tage deres opdagelser og læring ude i verden eller anden læringsinstitut i landet, før de tager det hjem igen og afrunder deres læring med et solo-projekt og afgangsforestilling.

Der veksles mellem holdundervisning, gruppearbejde og individuel undervisning, hvilket giver dig mulighed for at udvikle både samarbejdsevner og personlig kreativitet. Holdundervisningen skaber et fællesskab, hvor du lærer at arbejde sammen med andre skuespillere, mens gruppearbejdet udfordrer dig til at tænke kollektivt og finde fælles løsninger. Den individuelle undervisning giver dig mulighed for at fokusere på din personlige udvikling og arbejde med dine specifikke styrker og udfordringer.

Forvent, at øveperioder og teaterforestillinger også vil finde sted om aftenen samt i weekenderne, da skuespillerlivet kræver fleksibilitet og dedikation, hvor tid og sted kan variere alt efter produktionens behov.


Adgangskrav 

Adgangskravet til uddannelsen er, at aspiranten er fyldt 18 år og har gennemført folkeskolen, samt bestået en optagelsesprøve.
Afgørelse om optagelse træffes af Grønlands Nationalteater på baggrund af en konkret bedømmelse af aspirantens talent, evner og færdigheder.

Ansøgning til uddannelsen 

Du kan ansøge om uddannelsen via den gule knap for oven. Du skal derefter sende en mail til ilinniarfik@nuis.gl hvor du skal vedhæfte din video som skal indeholde en præsentation af dig selv, en selvvalgt sang og en tekst ud af det tre muligheder. Du skal sende din video i form af et link .
Du skal i mailen også vedhæfte din motiverede ansøgning, samt dit CV og uddannelsesbevis fra folkeskolen.

Optagelsesprocedure 

Ansøgere til skuespilleruddannelsen udvælges efter beslutning i optagelsesudvalget. Udvalget består af 3 fagpersoner, der efter indstilling fra Grønlands Nationalteater godkendes af Departementet for Uddannelse og Kultur.

Der optages max. 5 elever hvert tredje år.

Optagelsen sker på baggrund af 2 optagelsesprøver:

1. En selvproduceret video på max. 10 min.
- Videoen skal indeholde en præsentation af aspiranten selv.
- Aspiranten vælger 1 tekst ud af 3, der er udvalgt af skolen.
- En selvvalgt sang.

Ansøgerne vurderes efterfølgende af et optagelsesudvalg, hvorefter egnede ansøgere går videre til 2. prøve.

2. Ansøgere der er gået videre, skal til 2. prøve have
- indøvet en dialog tekst valgt af skolen, hvor aspiranten vælger en af rollefigurerne. Aspiranten skal have en stikordsgiver under prøven.
- et selvvalgt digt.

2. prøve består af:
1. En dialog
2. Et digt
3. Arbejde med en instruktør
4. Fysiske øvelser, som viser om du har rytmesans, smidighed, styrke, koordination osv.
5. Improvisation
6. En personlig samtale med bedømmelseskomitéen.

Når bedømmelseskomitéen har set alle ansøgerne ved 2. prøve, afgør de hvilke ansøgere, der bliver optaget på skolen. Alle ansøgere får svar senest 2 dage efter sidste prøve. Hvis en ansøger ikke bliver optaget efter 2. prøve, kan ansøgeren få en personlig samtale med en af bedømmelseskomitéen.

Hvis du vil indsende din ansøgning digitalt (Hvis du har MitID) 

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.


Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

Hvis du vil aflevere din ansøgning fysisk (Hvis du ikke har MitID) 

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.

Arbejdsgang for sagsbehandling 

Det er udvalget der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte dem.

Praktiske informationer 

Uddannelsesstart
Uddannelsen starter i august

Udbyder
Nunatta Isiginnaartitsinermik Ilinniarfia / The National Theatre School of Greenland.

Økonomi
Du kan søge om at få uddannelsesstøtte under hele uddannelsen gennem Sullissivik.

Praktikforhold
Du skal som udgangspunkt ikke have fundet en praktikplads som optagelseskrav.

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 6 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Som uddannet skuespiller har du mulighed for at arbejde inden for scenekunst, film eller tv i Grønland, Danmark eller i udlandet.

Uddannelsesplan
Du kan læse mere her:

Klage 

Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte ilinniarfik@nuis.gl


Nunatta Isiginnaartitsinermik Ilinniarfia / The National Theatre School of Greenland

PO Box 1627, Innannguaq 12 

3900 Nuuk

 

Mail: ilinniarfik@nuis.gl

 

Telefon: 381374

https://www.nuis.gl/