Om uddannelsen
Gør drømmen om at arbejde med fly og helikoptere til virkelighed! Bliv flytekniker og få fingrene i fx F16, Airbus A380 og Chinook. Du kan tage uddannelsen i Nuuk og Hvidovre og blive en del af en spændende branche, hvor du arbejder med nogle af verdens mest imponerende luftfartøjer.
Uddannelsen Varer som udgangspunkt 4½ år inkl. grundforløb og veksler mellem praktik i Air Greenland og skoleophold på TEC i Hvidovre
Uddannelsen startes med en introduktionskursus på 1 uge i Nuuk, som efterfølges med 20 ugers grundforløb på TEC i Hvidovre. Senere kommer der yderligere 6 skoleperioder a 10 ugers varighed, 1 a 7 ugers varighed, 1 a 8 ugers varighed og 5 a 9 ugers varighed, som alle afsluttes med eksaminer
Fag på skolen: Bl.a. Aerodynamik, motorer, flystruktur og flyinstrumenter. Du har også fag som dansk, engelsk, fysik matematik og elektronik
Praktikperioder gennemføres i Air Greenlands hangarer, komponentværk¬sted, motorværksted, elektronikværksted og pladeværksted under ledelse af et velkvalificeret personale
Adgangskrav
• Bestået GU med tilfredsstillende resultat, eller bestået TECS grundforløb på egen hånd
• Ren straffeattest
Hvis du vil indsende din ansøgning digitalt (Hvis du har MitID)
Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.
Du skal bruge
• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.
Du skal ikke bruge
• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).
Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.
Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.
Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.
Hvis du vil aflevere din ansøgning fysisk (Hvis du ikke har MitID)
I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.
Arbejdsgang for sagsbehandling
Det er uddannelsesinstitutionen der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte uddannelsesinstitutionen.
Praktiske informationer
Uddannelsesstart
Uddannelsen starter i januar og august
Udbyder
Next KBH eller Media College Denmark
Økonomi
Du vil være på lærlingeløn, der er forskellige satser alt efter anciennitet, alder og tillæg.
Praktikforhold
Du skal som udgangspunkt have fundet en praktikplads som optagelseskrav.
Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 4 og 5 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen.
Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.
Fremtidsmuligheder/jobs
Du får mulighed for at arbejde inden for produktion af film, tv og musik, på radio- og tv-stationer, i reklamebranchen eller indenfor udlejning af AV-udstyr. Brancherne er ofte præget af freelance arbejde. Uddannelsen kvalificerer dig til flere videregående uddannelser.
Uddannelsesplan
Du kan læse mere her:
https://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelser/teknologibyggeriogtransport/film-og-tv-produktionsuddannelsen
Klage
Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte uddannelsesinstitutionen.