airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Dagtilbudsmedarbejder

Uddannelses ID: 270020
Ansøg her

Om uddannelsen 

Uddannelsesforløbet er en kort decentral modulopbygget erhvervsuddannelse, som udbydes efter behov i henholdsvis byerne Upernavik og Tasiilaq. Minimumskravet for oprettelsen af uddannelsen er 11 deltagere pr. region. Uddannelsens længde er på 9 måneder og består af 6 moduler hvoraf 5 af disse foregår i regionen og den sidste på SPS i Ilulissat.

Hvert modul består af ca. 5-7 undervisningsdage med enten klasseundervisning, øvelser, gruppearbejde, case-arbejde og dialogbaseret undervisning. Der undervises i aktuelle og relevante socialpædagogiske teorier og metoder i relation til dagtilbudsområdet, grønlandske socialpolitiske strategier og initiativer i forhold til målgruppen. Der fokuseres på dagtilbudsmedhjælperen som ressourceperson og rollemodel og brug af dagtilbudsmedhjælperens egne personlige ressourcer og erfaringer, løbende behov og muligheder for personlig udvikling herunder supervision som middel i denne proces. De resterende dage under uddannelsen er selvstudie hvor man ved siden af sit arbejde må påregne tid til forberedelse og udarbejdelse af obligatoriske modulopgaver. Hvert modul afsluttes med en hjemmeopgave. Opgaven kan enten være teoretisk og/eller en praktisk opgave som kan knyttes til dagtilbudsmedhjælperens daglige arbejde og praksis i daginstitutionen eller som dagplejer.

Afsluttende undervisning og eksamen foregår på PI/SPS Ilulissat og afsluttes med en individuel mundtlig eksamen hvor den grønlandske karakterskala (GGS) benyttes med ekstern censur. Eksamen kan lægges i forlængelse af uddannelsens sidste modul eller tilrettelægges som en selvstændig eksamensdag, der ligeledes foregår på PI/SPS Ilulissat.

Du kan læse mere om uddannelsens fag og prøver i Studieordningen.

Som dagtilbudsmedhjælper vil du primært skulle udføre pædagogisk arbejde samt omsorgsopgaver i samarbejde med uddannet pædagogisk personale, men i bygder og yderdistrikter, hvor der er få ansatte, vil man som færdiguddannet kunne komme til at arbejde uden vejledning fra uddannede kollegaer, men da i tæt samarbejde med kommunens pædagogiske konsulenter.

Arbejdet kræver selvstændighed og ansvarsbevidsthed, at man har forståelse for rollen som myndighedsperson samt evne og vilje til samarbejde. I daginstitutionen skal dagtilbudsmedhjælperen være med til at skabe de rammer, der giver børnene mulighed for leg og udvikling. Det betyder også rammer for samspil mellem børnene og mellem børnene og personalet. Forældrekontakt og deltagelse i forældremøder og møder med offentlige myndigheder kan forekomme efter aftale med institutionens leder eller arbejdsgiver.

Adgangskrav 

Ansøgeren skal have bestået og opfyldt ét af følgende for at blive optaget:

• Ansøger skal være fyldt 18 år
• have adgangsprøve med minimum karakteren 4 i grønlandsk (karakteren 7 i 13-skalaen) og minimum karakteren 02 i dansk (karakteren 6 i 13-skalaen)
• skal have gennemgået et andet godkendt uddannelsesintroduktionsforløb, eksempelvis Majoriaq
• kan dokumentere tilsvarende arbejdskvalifikationer erhvervet gennem deltagelse i arbejdslivet. PI/SPS kan i specielle tilfælde dispensere for dette.

Der indhentes Børne- og Straffeattest på alle ansøgere, der bliver optaget på dagtilbudsmedhjælperuddannelsen. Der må ikke forefindes forhold i straffeattesten som vurderes diskvalificerende i forhold til optag på uddannelsen.

Hvis du vil indsende din ansøgning digitalt (Hvis du har MitID) 

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

  • MitID
  • Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
  • Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

  • dåbsattest
  • bopælsattest
  • Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.

Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

Hvis du vil aflevere din ansøgning fysisk (Hvis du ikke har MitiD) 

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.

Arbejdsgang for sagsbehandling 

Det er uddannelsesinstitutionen der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte uddannelsesinstitutionen.

Praktiske informationer 

Uddannelsesstart
Uddannelsen starter løbende

Udbyder
Perorsaanermik Ilinniarfik (PI/SPS)

Økonomi
Du vil være på arbejdsgivers løn og har derfor ikke ret til uddannelsesstøtte eller lærlingeløn.

Praktikforhold
Du skal som udgangspunkt have fundet en praktikplads som optagelseskrav

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 3 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Du får mulighed for at arbejde inden for dag og døgninstitutioner. 
Uddannelsen kvalificerer dig til flere videregående uddannelser.

Uddannelsesplan
Du kan downloade pjecen her: https://pi.sps.gl/uddannelser/raadgivningsassistentuddannelsen/

Klage 

Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte uddannelsesinstitutionen.

Perorsaanermik Ilinniarfik (PI/SPS)
allaffik@pi.sps.gl
+299 38 35 50
Åbningstider:
Man-, Tirs-, & Tors.; 9.00-15.00
Onsdag; Lukket
Fredag 9.00-12.00
Lør-, søn- og helligdage lukket

Hovedkontor: 
Ilulissani allaffik:
Marralinnguaq 40 & 40B
Postboks 519
3952 Ilulissat