airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Arktisk Adventure guide

Uddannelses ID: 295054
Ansøg her

Om uddannelsen 

En uddannelse for dig som er interesseret i at arbejde med turister på længerevarende ture i fjeldet med fokus på sikkerhed, viden, formidling, service – og den gode oplevelse.

På uddannelsen vil du bl.a. beskæftige dig med flora og fauna; kulturlandskabet, guideteknik, førstehjælp i fjeldet (Wilderness First Responder), brævandring, engelsk og kulturforståelse.

Undervisningen gennemføres som en kombination af holdundervisning, forelæsninger, workshops og værkstedsøvelser ”on loction”. Ca. 20 % af undervisningstiden vil – i samarbejde med Maritimskolen være oplæring til Duelighedsbevis for at kunne føre båd til max 12 passagerer.

Der er fokus på, at en færdiguddannede guide kan føre grupper af turister (max 12) fra forskellige kulturer på ture af flere døgns varighed.

Uddannelsen varer ca. ½ år med start i august og afslutning i december. Udover skemalagt undervisning vil du få praktiske øvelser og træning i naturen. De første 2 måneder foregår uddannelsen i Nordgrønland (i år i Ilulissat og Kangerlussuaq) og sidste del i Sydgrønland (Qaqortoq m.m.).


Adgangskrav 

Adgang til optagelse på uddannelsen til Adventure Guide eller enkelte moduler herfra er betinget af, at ansøgeren har gennemført en relevant adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med:

  • En studentereksamen (GU, GUX, HHX, HTX, Stx, eller tilsvarende);
  • En relevant videregående voksenuddannelse (VVU), i Grønland NI-2;
  • En kort videregående uddannelse (KVU) – Serviceøkonomuddannelsen;
  • Erhvervsuddannelser som TNI o.a.med niveau svarende til niveau C i engelsk.
  • Ansøgere som har gennemført uddannelsen til Arktisk Guide

Uddannelsesinstitutionen kan også optage ansøgere, der ikke har gennemført en relevant adgangsgivende uddannelse som ovenfor nævnt, men som ud fra en konkret vurdering skønnes at have uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles hermed.

Uddannelsen er fysisk og psykisk krævende, så derfor kan vi ikke optage ansøgere med fysiske og psykiske handicap.

For at blive optaget skal man have grønlandsk og engelsk på mindst niveau C. Det forventes at de studerende kan læse grønlandske og engelske tekster på minimum B2 niveau i Den Europæiske Sprogportfolio. Alle ansøgere, som ikke opfylder de formelle adgangskrav skal bestå en optagelsesprøve, som skal sikre at de kan engelsk og grønlandsk på B2-niveau i hht.den europæiske sprogportfolio.


Hvis du vil indsende din ansøgning digitalt (Hvis du har MitID) 

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

  • MitID
  • Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
  • Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

  • dåbsattest
  • bopælsattest
  • Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.

Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

Hvis du vil aflevere din ansøgning fysisk (Hvis du ikke har MitiD) 

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.

Arbejdsgang for sagsbehandling 

Det er uddannelsesinstitutionen der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte uddannelsesinstitutionen.

Praktiske informationer 

Uddannelsesstart
Uddannelsen starter i august

Udbyder
Campus Kujalleq, Qaqortoq

Økonomi
Du kan søge om at få uddannelsesstøtte under hele uddannelsen gennem Sullissivik.

Praktikforhold
Du skal ikke i praktik.

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 3 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Du får mulighed for at arbejde inden for turismebranchen som Arktisk guide.

Uddannelsesplan
https://cak.gl/wp-content/uploads/2023/06/CAK-Uddannelsesplan-for-Arktisk-Adventureguide-2023.pdf

Klage 

Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte skolen.

Campus Kujalleq

Vestervej B 1266
Postbox 516
3920 Qaqortoq

Tlf.: +299 64 23 99 (hverdage fra kl. 07.45-16.00)
cak@cak.gl