Skulle sådan en situation opstå, kan du kontakte enten Forbruger- og Konkurrencestyrelsen eller Forbrugerklagenævnet.
Forbruger- og Konkurrencestyrelsen
Forbruger- og Konkurrencestyrelsen fører tilsyn med at de erhvervsdrivende overholder forbrugerlovgivningen, så dine rettigheder som forbruger ikke krænkes. Af forbrugerrettigheder kan f.eks. nævnes:
- 2 års reklamationsret ved fejl eller mangel ved en købt vare
- Reklamation inden 2 måneder fra du har opdaget fejlen eller manglen er altid rettidig – forudsat det sker inden for de første 2 år efter købet
- 14 dages ret til at fortryde et køb, som er foretaget over internettet
- Reklamationsret ved udsalgs- og tilbudsvarer
Ovenstående rettigheder er ufravigelige. Det vil sige, at selvom du har skrevet under på, at du f.eks. kun har 1 års reklamationsret, så har du 2 års reklamationsret.
Der findes naturligvis mange flere rettigheder og eksempler. Er du i tvivl om hvordan du er stillet, kan du kontakte Forbruger- og Konkurrencestyrelsen. Du kan også kontakte Forbruger- og Konkurrencestyrelsen, hvis du har en generel forespørgsel om dine rettigheder som forbruger.
Forbrugerklagenævnet
Har du derimod en konkret tvist med erhvervsdrivende, som I ikke kan løse, kan du indgive en klage over den erhvervsdrivende til Forbrugerklagenævnet.
Forbrugerklagenævnet vurderer herefter, om det har kompetence til at behandle sagen. Har det kompetencen hertil, vil Forbrugerklagenævnet træffe en afgørelse i sagen, efter at parterne er blevet hørt.
Det koster ikke noget at klage til Forbrugerklagenævnet.
Bemærk
På Forbruger- og Konkurrencestyrelsens hjemmeside aua.gl/da/forbruger, kan du læse meget mere om:
- Dine forbrugerrettigheder
- Tidligere afgørelser fra Forbrugerklagenævnet
- Tests af produkter
- Lovgivningen