airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Årsrapport 2023 Indsatserne for at skabe mere fysisk-og psykisk sundhed er yderligere forstærket

5. september 2024

Kommunalbestyrelsen besluttede, i februar 2023, at ændre styrelsesvedtægten. Der blev yderligere fokus på forebyggelse ved at samle udvalgte opgaver, som handler om dannelse og menneskesyn under Timi Tarni. Det har været en succes og afspejles i et overskud på kr. 7.1 mio. samt kr. 59.7 mio. likviditet i banken.

Skatteindtægter og tilskud steg markant og har bidraget til et solidt økonomisk fundament. Det afgørende fortsatte arbejde er at optimere ressourcer og styrke samarbejdet mellem de forskellige afdelinger og udvalg.

Kommune Qeqertalik vil fortsat køre med en stram økonomistyring. Kommune Qeqertalik i 2024 nedsat udskrivningsprocenten med 2 %, i en periode med markante prisstigninger, hvilket helt sikkert har gavnet husholdningsøkonomierne hos mange familier. Det er helt afgørende at have en sund økonomi og derved have en reserve til vanskelige perioder. I den sammenhæng er samarbejdet mellem forskellige afdelinger og udvalg i kommunen yderligere blevet forstærket.
Kommunalbestyrelsen vil forud for valget i 2025 forsætte med at fokusere på borgernes behov, og har en særlig fokus på at indlemme de psykiske behov i borgerservicen. Det ses igennem
• Qaammaavik, det samlede kommunale terapeutiske tilbud:

• Angutivik, mænds mentale sundhed,
• Inoqatikka, mentaliserings-kompetenceudvikling for embedsmænd ved børn og unge
Årsberetningen er godkendt af kommunalbestyrelsen.
Kommunalbestyrelsen vil også sige mange tak til ansatte i kommunen, samarbejdspartnere og borgere for deres engamet for deres indsats.

 

Se årsrapporten her